طرز تهیه خمیر نان شیرمال

متولدایران- نون رسون - سفارش آنلاین نان های حجیم و نیمه حجیم
نون رسون متولدایران است
مرداد ۲۸, ۱۳۹۶
طرز تهیه کوکوی سبزی با نان تُست
ویدیو:طرز تهیه کوکوی سبزی با نان تُست
شهریور ۱۴, ۱۳۹۶
نون رسون - طرز تهیه خمیر نان شیرمال

نون رسون - طرز تهیه خمیر نان شیرمال

نان شیرمال نوعی نان است که از آرد گندم و شیر و روغن می پزند، نوعی نان شبیه به فطیر است که در بسیاری از شهرهای ایران با روشهای متفاوت پخت می شود.و فارغ از مواد استفاده شده در پخت آن اغلب مدور و با قطر کمتر از ۴۰ سانتیمتر و به رنگ قهوه ای تیره است. تفاوت اصلی نان شیرمال بافتطیر در هر شهرستان استفاده از شیر در تهیه خمیر آن بجای آب است. از همین روی بدان نانی گفته می شود که با شیر مالش داده شده باشد.

از نان شیرمال به عنوان سوغات بسیاری از شهرهای ایران یاد می شود. شیرمال یکی از قدیمی ترین نان قندی محلی و یکی معروفترین رهاوردهای (سوغات) شهر سمنان است.

سابقه پخت این نان در شهر سمنان به بیش از صد سال پیش بر می گردد.
چون شیرمال از میان سایر سوغات سمنان بیشتر مورد اقبال مسافران و گردشگران قرار می‌گیرد و از این‌رو امروزه شیرمال پزی‌های متعددی در سمنان و دیگر شهرهای استان همچون سرخه وجود دارد.

مواد لازم :

آدر گندم : ۳ لیوان سرخالی

شیر : ۱ لیوان

شکر : ½ لیوان

کشمش : ½ لیوان

تخم مرغ : ۱ عدد

پودر خمیر مایه : ۱ قاشق غذاخوری

کره : ۱۰۰ گرم

نمک : به مقدار لازم


طرز تهیه خمیر شیرمال : 

۱- پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کنید و ۵ دقیقه بگذارید بماند.

۲- درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط کنید سپس آرد را قاشق قاشق اضافه نمائید تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه کنید.

۳- خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز دهید ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیرباید مانند نرمی لاله گوش باشد.

۴- خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت ۳ ساعت استراحت دهید ( برای استراحت دان خمیر باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را ۳ ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.

۵- سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

۶- برای روی خمیر مقداری کره آب شده و ۱ زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی ان بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و ۲۰ دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ).

۷- پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.

نکته اول:  خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد.

نکته دوم : در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را ۲ برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.

 

برای صرف جویی تو وقتت همین حالا برای سفارش نان شیرمال صدفی و خوشمزه گوشیتو بردار و تو نون رسون ثبتش کن تا خیلی زود تحویلش بگیری و لذت ببری.

سفارش آنلاین نان های حجیم و نیمه حجیم در کرج (مناطق عظیمیه – جهانشهر – گوهردشت – باغستان – مهرویلا)

احمد رضا شمیمی
احمد رضا شمیمی
نون رسون اولین استارتاپ نان فانتزی در ایران می باشد که بصورت پایلوت در کرج آغاز به کار نموده است و تا چند وقت دیگر شما تهرانی ها هم می توانید از سرویس نون رسون استفاده نمایید. در صورتی که هر انتقاد و پیشنهادی داشتید با من از طریق ایمیل hello@noonreson.ir در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *